Accountants voor bedrijven & ZZP'ers

De meeste ondernemers en ZZP’ers kunnen hun tijd veel nuttiger besteden dan aan de boekhouding, jaarrekening of belastingaangifte. Maar als ondernemer bent u verplicht deze administratie minimaal 7 jaar bij te houden. En die moet ook nog eens voldoen aan de wettelijke eisen. Accountants kunnen u deze vervelende taken uit handen nemen. Dit doen ze efficiënt, maar ook persoonlijk.

Bedrijven

Uit statistieken blijkt dat ondernemers met een goed bijgewerkte administratie minder risico lopen om failliet te gaan. Een goede reden dus om uw administratieve zaken op orde te hebben. Maar wat kunnen accountants voor u betekenen en wat is hun werkwijze? De administratie die accountants verrichten voor ondernemers zijn onder andere:

  • De complete financiële administratie
  • Het opstellen van jaarrekeningen en tussentijdse cijfers
  • De salarisadministratie
  • Verzorgen van aangiftes 

Periodiek verstrekt u gegevens als inkoop- en verkoopfacturen, bankafschriften en brandstofbonnen aan uw financieel adviseur. Deze worden door uw accountant verwerkt in hun boekhoudsysteem. Na verwerking ontvangt u periodiek een actuele balans en winst- en verliesrekening. U bent hierdoor verzekerd van een helder inzicht in de financiële status van uw onderneming. 

ZZP’ers

Door het ontbreken van de nodige kennis en tijd, benutten ZZP’ers hun aftrekposten niet optimaal. Hierdoor lopen ze veel besparingen mis en zien ze de administratie vaak als iets lastigs. Ook voor deze groep is het aan te raden een accountant in te schakelen. Hiermee is de ZZP'er verzekerd van een correcte administratie en kan optimaal gebruik worden gemaakt van de fiscale voordelen bij de belastingaangifte. De taken die worden verricht zijn onder andere:

  • Uitvoeren administratie per kwartaal
  • Winst- en verliesrekening per jaar
  • Aangifte inkomstenbelasting (incl. partner)
  • 3 maandelijkse btw-aangifte.

Wilt u graag meer weten over de fiscale voordelen voor u als ondernemer of ZZP’er? Neem dan eens contact op met accountants in uw postcodegebied via Accountantvergelijker.nl. Zij geven u graag persoonlijk advies!