AA-accountant

De Nederlandse wet- en regelgeving wordt steeds complexer door de veranderende maatschappij. Als onderneming is het soms lastig het overzicht over al uw financiën, uitgaven en winst te behouden. Gelukkig is daar een adviseur voor in te huren: de Accountant-Administratieconsulent of AA-accountant. De AA-accountant werkt voornamelijk voor het midden- en kleinbedrijf en adviseert ondernemers op administratief, financieel, bedrijfseconomisch en fiscaal gebied.

Wat doet een AA-accountant?

Een AA-accountant is werkzaam bij de meest uiteenlopende bedrijven: van restaurant en bouwbedrijf tot boekenzaak. De accountant zorgt er samen met de ondernemer voor dat er een goed zicht op de financiën is en de administratie van het bedrijf goed ingericht wordt.

De hoofdtaken van een AA-accountant zijn:

  • Het opstellen, beoordelen of controleren van de jaarrekening. Met deze jaarrekening krijgt een ondernemer direct inzicht in zijn financiële status. En moet u onderhandelen over financieren bij een uitbreiding of bedrijfsovername? Ook dan is een betrouwbare en goedgekeurde jaarrekening een must.
  • Het geven van fiscaal advies. Een AA-accountant verzorgt alle belastingaangiftes van een bedrijf, maar geeft ook advies als u daarom vraagt.
  • Het geven van financieel-economisch advies. Ook met vragen over financieringsvormen en subsidies kunt u bij een AA-accountant terecht. Hij of zij vertelt u exact waar u voor in aanmerking kunt komen.
  • Administratieve ondersteuning. De AA-accountant helpt een ondernemer bij het interpreteren van cijfers en draagt hiermee bij aan een gezond bedrijf.

Kortom, de AA-accountant heeft een controlerende en adviserende functie met een breed takenpakket, waarbij de nadruk ligt op financieel en fiscaal gebied. Financiële gegevens zijn boven alles persoonlijke en vertrouwelijke informatie. Belangrijk is dan ook dat u hoge eisen stelt aan het vakmanschap en de integriteit van een accountant. Om de juiste keuze te kunnen maken, is het sterk aan te raden verschillende accountants met elkaar te vergelijken. Via Accountantvergelijker.nl kunt u geheel vrijblijvend 6 offertes aanvragen bij accountants in uw postcodegebied.