Accountant nodig? Vergelijk ze!

Ondernemers zijn wettelijk verplicht tot het voeren van een administratie, het indienen van belastingaangiftes en het opstellen van een jaarrekening. Maar wilt u zich vooral bezighouden met het laten slagen van uw onderneming en u geen zorgen maken over deze bijzaken? Uw juridische en financiële zaken kunt u overdragen aan een account. Deze heeft de juiste expertise in huis om er voor te zorgen dat uw onderneming juridisch en financieel goed op orde is. Hij of zij adviseert en begeleidt u zodat u alle controles glansrijk zult doorstaan. Omdat ieder accountant zijn eigen werkwijze en tarieven heeft, is het verstandig meerdere offertes aan te vragen.

Uw financiële administratie uit handen geven? Dat doet u als ondernemer, ZZP’er of particulier nooit zomaar. Veel mensen proberen daarom alles zelf te doen en zo ook te besparen op hun accountantkosten. Maar omdat ondernemers, ZZP’ers en particulieren vaak te weinig tijd hebben, of niet over de juiste kennis beschikken, schiet de administratie er wel eens bij in of wordt deze slecht gedaan. Handig is het dan ook om de gehele administratie over te dragen aan professionals. En dat hoeft niet eens zo duur te zijn!

De diensten

Maar wat doet een accountant nou concreet? Accountants nemen voor alle ZZP’ers, mkb’ers en particulieren hun complete administratie, jaarrekening en fiscale aangiftes professioneel uit handen. Naast het verzorgen van de loonadministratie en belastingen zoals de omzetbelasting en inkomstenbelasting, geeft een accountant u ook advies over fiscale zaken. In feite kunt u bij deze financieel adviseur terecht met alle vragen die betrekking hebben op uw (toekomstige) onderneming. Deze zaken kunt u gerust uitbesteden, omdat accountants professionals op het gebied van financiële administratie zijn. Ook als u ZZP’er of particulier bent is het handig om uw administratie uit te besteden. Voor deze groepen bieden accountants verschillende mogelijkheden aan.

Lees er hier meer over:

-           Wat kan een accountant doen voor particulieren?

-           Wat kan een accountant doen voor bedrijven en ZZP'ers?

Omdat er jaarlijks veel belangrijke financiële verplichtingen op u afkomen – belastingen, loonadministratie, financiële administratie en jaarafrekeningen – wilt u graag samenwerken met een accountant die u compleet vertrouwt. Financiële gegevens zijn boven alles persoonlijke en vertrouwelijke informatie.

AA- of RA-accountant

Er zijn twee type accountants waar u mee in zee kunt gaan:

-           AA-accountant

-           RA-accountant

Beide hebben nagenoeg gelijke bevoegdheden. Het verschil is dat een RA-accountant universitair is opgeleid en dat een AA-accountant ook een hbo-opleiding kan hebben. Een AA-accountant is vooral werkzaam in het mkb, RA-accountant zitten veelal bij de overheid of multinationals. Om er voor te zorgen dat u de juiste keuze maakt, is het verstandig accountants met elkaar te vergelijken. Ook met het oog op de tarieven, is dit een aanrader.

Offertes aanvragen

Iedere accountant heeft zijn eigen tarieven: zo betaalt u bij sommige per uur en bij andere per klus. Om niet voor verassingen te komen staan, is het verstandig allereerst op een rij te zetten wat u graag uit wilt besteden om vervolgens via offertes uw wensen bij accountants neer te leggen. Via Accountantvergelijker.nl kunt u geheel vrijblijvend 6 offertes aanvragen bij accountants in uw postcodegebied. Profiteer van die kans en vind de accountant die het beste bij u past!